Dato og tidspunkt aftales i god tid med kirkekontoret. Normalt foretages vielsen af den af sognets præster, der har den følgende søndags gudstjeneste. For at blive viet i folkekirken skal mindst den ene af parret være medlem.
Kirkekontoret skal til registreringen af vielsen bruge:
En prøvelsesattest er en attest, som dokumenterer lovligheden af det påtænkte ægteskab. Prøvelsesattesten udfærdiges af bopælskommunen, og man udfylder en ægteskabserklæring på www.borger.dk, hvorefter man vil modtage en prøvelsesattest i sin e-boks. Prøvelsesattesten må ikke være mere end fire måneder gammel, når brylluppet holdes.
Prøvelsesattesten kan afleveres på kirkekontoret eller den kan sendes via dette link: https://sikkerformular.kirkenettet.dk/contact/form?sid=8085
Også navneændring ved vielse ansøges på www.borger.dk.
Vær opmærksom på, at I skal signere for hinanden. Hvis I oplever problemer, kontakt da endelig kirkekontoret i jeres bopælssogn.
En måneds tid før vielsen kontakter brudeparret præsten, som skal foretage vielsen. Der aftales et møde, hvor I bl.a. aftaler salmerne og gennemgår ritualet. Vielsesritualet findes også bag i Den Danske Salmebog.
Når brudeparret er trådt ud af kirken, venter der ofte ris, som kastes over brudeparret for at bringe dem lykke og frugtbarhed. I Galten kirke må der kun bruges ris. Sæbebobler er dog også tilladt.
Dermed er fuglefrø og konfetti eller lignende ikke tilladt.
Al pyntning skal aftales med kirketjeneren i god tid. Det er muligt selv at sørge for pyntningen, dog skal tidspunkt og det praktiske aftales med kirketjeneren på telefon 40 12 55 66. I tilfælde af flere kirkelige handlinger samme dag opfordres man til at koordinere pyntningen. Vi vil gerne være behjælpelige med at etablere kontakt til andre brugere. Små buketter kan placeres i de små, monterede vaser. Der er 22 små vaser i bænkenes gavle ud mod gangen.
Levende lys i stolestader er desværre ikke muligt af sikkerhedsmæssige hensyn.