Navngivning og dåb

Navngivning:

Du finder oplysninger om navngivning på www.borger.dk. Vær opmærksom på at begge forældre skal signere for navnet. Oplever I problemer, må I endelig kontakte kirkekontoret. Når registreringen af navngivningen er gennemført modtager I en personattest i e-boks.

Du kan desuden finde oplysninger om navne her, hvor du blandt andet også kan finde lister over godkendte drenge- og pigenavne.

Navngivningen skal finde sted senest 6 måneder efter barnets fødsel af hensyn til den offentlige registrering.


Dåb:

I Galten er der mulighed for dåb ved søndagens gudstjenester, samt ved lørdagsdåb den anden lørdag i hhv. januar, marts, juni, september og  november.

Aftale om dato træffes med kirkekontoret, når barnet er født. Dåben er placeret i begyndelsen af gudstjenesten, som typisk varer ca. en time.

Så snart forældrene har bestemt sig for barnets navn; valgt hvem, der skal bære barnet; samt lavet aftale med fadderne, skal oplysningerne herom afleveres på kirkekontoret. Til det trykker I blot her og udfylder denne sikre formular. 

Der skal være 2 til 5 faddere, og de skal være døbt. I forhold til registrering af faddere kræves navne og adresser. En måneds tid før dåben tager forældrene kontakt til den præst, som skal medvirke ved gudstjenesten den pågældende søndag, så der kan aftales et tidspunkt for en dåbssamtale. Efter dåben udleveres dåbsattest samt en gave fra sognet.

Dåbsritualet kan findes bag i Den Danske Salmebog og du kan læse mere om dåb her.

Kontakt endelig kirkekontoret eller én af sognets præster for videre vejledning.

 

Billede af de to dåbskjoler, som kan lånes ved kirken.
Lån en dåbskjole:

Ikke alle har en dåbskjole i familien. Derfor har Galten kirke to dåbskjoler, som det er muligt at låne.

Til kjolerne hører både lyserødt og blåt bånd, ligesom der er to huer, hvor der også findes lyserødt og blåt bånd til. Man er også velkommen til selv at sætte en sløjfe på efter eget valg og dermed være med til at sætte sit eget præg på kjolen på dagen.

Ønsker I at låne en dåbskjole, kan I rette henvendelse til kirkekontoret eller aftale nærmere med præsten ved dåbssamtalen.